Zpátky do minulosti

29.06.2013   Autor: Julek

Také někteří s nostalgií na duši vzpomínáte na dobu před více jak pěti lety, kdy bylo toto fórum v rukou několika desítek nadšenců s telefony přivezenými z USA?

 

Bylo to období, ve kterém se s velkým entuziasmem a odhodláním překládaly návody na JailBreak, Unlock či haktivaci z nejrůznějších zahraničních stránek a to včetně těch psaných azbukou či asijskými dialekty. Ve srovnání s dnešní dobou byly všechny ty instrukce obecně složitější, zdlouhavější a stejně nebyl výsledek vždy zaručen.
Sám jsem s prvním telefonem a jeho odemčením bojoval dvě noci a nakonec mi pomohla až speciální úprava programu na míru, kterou mi poskytl tvůrce dané aplikace. Můj telefon se bez boje vzdát nechtěl. :-)

Určitě si více či méně vybavujete pojmy jako ZiPhone, iPlus, iBrickr, AnySIM, iWorld, iNdependence, iDemocracy, QuickPwn resp. WinPwn, Bootloader 3.9 (4.6), Oktoprep, "virginizace", iLiberty(+), iPhuc...
Installer, předchůdce Cydie a v něm Customize či SummerBoard, jehož následovníkem je v současné době Winterboard. První grafická témeta a modifikace prostředí, projekt neoficiální české lokalizace do telefonu, na kterém se přímo podíleli uživatelé tohoto fóra. Dále úpravy klávesnice a přidání možnosti diakritiky do ní...

Byl to tenkrát moc příjemně strávený čas na fóru, který byl naplněn objevováním nových věcí a jejich testováním, protože člověk tak nějak cítil, že jsou všichni naladěni na stejnou notu. :-)

Tady jsem si dovolil ocitovat jednu tehdejší zkušenost z flešováním:

Citace:
Pocatecni stav: iphone s firmware 1.1.2 (bootloader 3.x) unlock anysim 1.2.1u pomoci independence… Na 1.1.3. jsem udelal Restore pres iTunes na 1.1.1. nasledne Virginizer modemu (zdroj i.unlock.no) na 03.14.08_G. Znovu restore pres iTunes na 1.1.1 pro sladeni verzi firmware iphone a modemu. Vysledek= cisty/zamknuty iphone 1.1.1. Nyni jailbreak pres *#301# nasledne pomoci independence (SSH a Oktoprep) update na 1.1.2 a unlock pomoci anySIM1.2.1u= odblokovany iphone na 1.1.2… pro upgrade na 1.1.3 je potreba mit nainstalovano posledni verzi Installeru 3.0b10, BSD 2.0 a Term-vt100. Nasledne ze zdroje i.unlock.no nainstalovat 1.1.3 Jailbreak (BETA) (vypise chybu skriptu, coz nevadilo)... pak spustit terminal a zadat sh /install.sh (auto-lock nastaven na never). Trva to okolo 20min, phone se chvilemi jevi jako kousnuty, ale vysledek je restart iphone do 1.1.3 s firmware modemu 4.02.13_G.

(Breadfan 01/30/08 13:27)


Na závěr, pro pro snazší rozpomenutí na uplynulá léta, si dovolím přiložit pár fotek z vůbec prvního 1.0 firmware, které jsem do 2G nahrál před několika dny. Sám jsem začínal (říjen 2007) na svém prvním iPhone s 1.1.1, takže s čistou jedničkovou verzí mám tu čest poprvé. Již zmíněnou 1.1.1 jsem pro srovnání přeflešoval do druhého telefonu (2G 16GB)- jako nejstarší firmware, který mi to dovolilo nahrát (na 1.0.2, 1.0.1 a 1.0 jde downgrade pouze u telefonů vyrobených do 47. týdne). U 2G 4GB jsem se tedy vcelku bezproblémově dostal až na samé dno, tedy 1.0 firmware. Jak je vidět z fotek, tak 1.1.1 přidává na hlavní obrazovce ikonku pro iTunes Store (AppStore přichází s nadcházejícím iPhone 3G a 2.x firmware) a pozměněnou ikonou pro kalkulačku.
Na fotkách si můžete povšimnout rozdílnosti barevnosti kalibrace obou displejů.


P.S.: Přesně před šesti lety, dne 29. června 2007, byl zahájen prodej prvního iPhone koncovým zákazníkům, toho času pouze v USA.

 

 

 

Všechny fotky zde : http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=7&t=63974

 

Napsal : Chrono Leggionaire

0 komentářů shlédnuto 9342x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art