Wirphone - Daktela srovnání CZ VoIP bez čísla

26.08.2005   Autor: bus

Představuji Vám nového externího redaktora, který má nick BUS(bus21 (at) atlas.cz) a který se rozhodl rozvíjet weblog iPhone.cz. Zde je jeho první recenze ( převzato z www.telefonujeme.cz ). Tak přeji hodně štěstí a příjemné spolupráce.

Daktela bez příchozího veřejného čísla, www s účtem za volání v němčině (angličtině, turečtině) http://login.beronet.com/ , účtování v Euro, minimální kredit 300.- CZK – neexpiruje. Není číslo ani ve vlastní síti (žádné mi nebylo přiděleno), jinak stačí převést požadovanou částku kreditu na účet Daktely ( www.daktela.com/ ) a dle jejich vyjádření do 24 h. i dřív je připsaný, zároveň se pošle email kolik se převedlo a zpět pošlou fakturu v pdf. Jinak lze zřejmě dobít účet i kartou přes net.

Volání zdarma (podle ceníku) na Germany OnNet, a Germany FreeCall.

Jednání v pohodě, jenom na webu Daktely v podstatě nejde provést registrace, musí se poslat email. Na žádost zaslali testovací účet s 0,60 Euro, registrační údaje, poradili emailem jak zprovoznit SW klienta, takže celkem bez problémů. Testovací hovor na pevnou bez větších problémů (SJPhone, sluchátka s mikrofonem), prostě jsme se slyšeli a rozuměli si (nejsem odborník abych dokázal testovat jinak než poslechem). Takže kolem a kolem – nejlevnější volání v ČR bez paušálu (0,95 CZK Wirphone, 0,80 CZK Daktela) místní i dálkový (nerozlišuje se), mobil je o něco dražší než u Wirphone (4,52 CZK W, 5,21 CZK D), např. Německo – 0,218.- Euro, tarifikace 10/10 je taky slušná (Wirphone 1/1).

Takže komu nevadí cizojazyčný účet účtovaný v Euro, nechce platit paušál, nepotřebuje příchozí číslo a spokojí se s průměrnou kvalitou – v podstatě nejlevnější volání v ČR bez závazků. Pokud máte někdo jiné zkušenosti, dejte vědět.

Wirphone bez příchozího veřejného čísla, www s účtem za volání v češtině http://www.wirphone.cz/ , účtování v CZK, minimální počáteční kredit 300.- CZK, potom se dá dobít i 150.-CZK. Je číslo ve vlastní síti, stačí převést požadovanou částku kreditu na účet a do zpravidla 2 dnů i dřív je připsaný (u mne to trvalo 3 dny a teprve po urgenci to bylo okamžitě napraveno).

Volání zdarma ve vlastní síti.

Jednání v pohodě, na www se dá zaregistrovat, obdržíte testovací účet s 5.-CZK na volání, přidělí Vám číslo sítě Wirphone, dá se stáhnout SW klient (SJ Phone), jsou tam konfigurace na nastavení, vše v češtině, takže bez problémů.

Používám Wirphone cca měsíc bez větších problémů (SJPhone, sluchátka s mikrofonem), slyším a rozumím (nejsem odborník abych dokázal testovat jinak než poslechem).

Takže kolem a kolem – druhé nejlevnější volání v ČR bez paušálu (0,95 CZK Wirphone, 0,80 CZK Daktela) místní i dálkový (nerozlišuje se), mobil je o něco levnější než u Daktely (4,52 CZK W, 5,21 CZK D), např. Německo – 1,67 CZK, tarifikace 1/1 (Daktela 10/10).

Takže komu nevadí o něco malinko vyšší ceny než u Daktely, vyhovuje mu víc český účet, jednodušší registrace, nechce platit paušál, nepotřebuje příchozí číslo a spokojí se s průměrnou kvalitou – v podstatě 2 nejlevnější volání v ČR bez závazků.

Ceny s DPH !

Pokud máte někdo jiné zkušenosti, dejte vědět.

0 komentářů shlédnuto 5743x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art