Služba Gigaset.net: volání zdarma po celém světě

18.07.2007   Autor: admin

Společnost Siemens Home and Office Communication Devices oznámila, že vytvořila novou bezplatnou službu Gigaset.net. Je určena všem uživatelům nejnovějších IP telefonů – Gigaset C450 IP (modely vyrobené od července 2006), C455 IP a CE450 IP R

Jakmile je telefon Gigaset nastaven, umožňuje volání dalším členům komunity Gigaset.net a také rychlý přístup k online telefonním seznamům s kontakty na všechny registrované členy.

Uživatelé nyní mohou takto zdarma telefonovat díky serveru Session Initiation Protocol (SIP). Pro připojení k službě Gigaset.net se uživatelé nemusí složitě registrovat u poskytovatele ani upravovat další nastavení. Jedinou podmínkou pro hovory zdarma je DSL připojení na paušální smlouvu. Každý člen komunity je automaticky registrován v síti Gigaset.net s číslem svého přístroje. Jakmile je telefon nastaven, může uživatel začít telefonovat zdarma dalším členům komunity, jejichž čísla jsou uvedena v online telefonním seznamu.

Všechna čísla Gigaset.net lze poznat podle přípony #9. Uživatelé mohou kontakt vyhledávat buď podle čísla nebo přezdívek, které si může každý uživatel definovat a zadat do telefonního seznamu. Osobní kontakty Gigaset.net lze také ukládat do lokálního telefonního seznamu.

Zákazníci, kteří již vlastní uvedené telefony mohou na tuto síť přistoupit pomocí aktualizace softwaru, kterou spustí pouhé stisknutí tlačítka na sluchátku.

Siemens v této souvislosti dále představil VoIP telefon s integrovaným routerem Gigaset CE450 IP R. Jedná se v podstatě o řešení „vše v jednom“ pro telefonování přes internet. S integrovaným routerem umožňuje tento rozšiřitelný telefonní systém uživatelům provádět až dva VoIP hovory najednou a zároveň surfovat na internetu. Flexibilní a funkcemi nabitý systém také uživatelům dovoluje zřízení až šesti SIP účtů u různých poskytovatelů.

Uvedený telefon internetové volání zjednodušuje. Díky integrovanému routeru uživatel jednoduše připojí PC nebo notebook k ethernetovému portu základny a může surfovat po internetu. Pokročilé protokoly kvality služeb (QoS) zajišťují přioritu VoIP hovorům. To znamená, že při stahování objemných balíků dat a surfování na internetu může uživatel souběžně hovořit přes internet bez vlivu na kvalitu hovoru.

Dalšími funkcemi modelu Gigaset CE450 IP R jsou například podsvícený barevný displej, handsfree sluchátko a polyfonní vyzváněcí tóny. Toto sluchátko má také adresář s kapacitou až na 100 jmen a čísel a dosah až 50 metrů v budovách a 300 metrů na volném prostranství.

Telefon Gigaset CE450 IP R je nyní již nabízen na českém trhu a doporučená koncová cena přístroje je 3990 Kč s DPH.

1 komentářů shlédnuto 28808x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art