Pokémon Go – Vše, co potřebujete vědět

08.03.2016   Autor: admin

Pokémon Go je videohra pro mobilní zařízení s iOS a Android developerské společnosti Niantic. Na trh byla uvedena 6. července 2016 a velmi rychle zachvátila širokou platformu hráčů, nejdříve ve Spojených státech amerických, v Austrálii a na Novém Zélandu. V USA například Pokémon Go během několika dní předčil počet uživatelů app Tinder a Twitteru šlapal na paty.

Další země z regionů celého světa byly přidány v následujících dnech měsíce a 16. července se mezi ně zařadila Česká republika. Hra se v rámci týdne stala nejvirálnější appkou v historii a Pokémon Go mánie zvedla z pohovky neuvěřitelný počet lidí.

Tento herní zázrak naznačuje, kudy vede cesta v iGamingovém prostředí, což platí pro všechny herní sekce, včetně prostředí hazardních her. I online casina se přizpůsobují přístupnější a zábavnější mobilní hře. Trefným příkladem je výběr casino.sk, kde online casina umožňují nejen hru v prohlížeči vašeho mobilního zařízení, ale nabízejí také mobilní aplikace pro iOS. Ty sice disponují částečně omezeným výběrem, ale i tak zde najdete většinu oblíbených her, včetně atraktivních online hracích automatů, jejichž hra jde ruku v ruce se zajímavými finančními bonusy.

Základem hry Pokémon Go je japonská videohra, sběratelská karetní hra a animovaný seriál, ve kterém trenéři pokémonů (hráči) cestují světem a hledají „Poketto Monsutā“ – česky kapesní příšerky, aby je trénovali a v týmu s nimi bojovali proti konkurenčním týmům pokémonů.

Pokémon Go hru transformuje a otevírá nové možnosti – přenáší ji prostřednictvím hráčů do reálného světa. Gameplay začíná vytvořením vlastního avatara – trenéra pokémonů. Následně již můžete chytat pokémony. Pohybujete se ve svém okolí a zobrazuje se vaše pozice na mapě. Nacházíte pokémony, které pak chytáte prostřednictvím Poké Ballu. Pokémon vám však také může uniknout a množství Poké Balls je omezené. Získáte je v různých PokéStops nacházejících se na zajímavých místech jako jsou veřejné umělecké expozice či historické památky. Z vajíček, které hráči najdou v PokéStops, se pak navíc mohou vyklubat pokémoni. V určité fázi hry se trenéři zapojí do jednoho ze tří týmů a účastní se bojů v tzv. Gymu. V průběhu hry sbírají body a zkušenosti a ty je posouvají na další úrovně. Konečným cílem hry je získat všech 151 původních příšerek do Pokédexu – obsáhlé encyklopedie pokémonů.

Aplikace se řadí mezi free-to-play hry založené na principu rozšířené reality. Disponuje in-app purchases – možností nakoupit určité prvky a posunovat se tak ve hře rychleji. Pokémon Go propojuje herní prostředí s reálným světem za použití GPS a kamery telefonu. Na produkci se kromě studia Niantic podílela také společnost Pokémon Company. Obě tyto firmy spoluvlastní herní gigant Nintendo. Úspěšnost Pokémon Go byla opravdu nečekaná a je dost dobře možné, že avizuje překonání herních konzolí a nástup nových herních zážitků v reálném prostředí a čase.

0 komentářů shlédnuto 17048x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art