Jak si udělat vlastní video pro iPhone?

14.11.2007   Autor: neznámý

Každý jistě někdy zatoužil si do svého iPhonu nahrát své oblíbené videoklipy, nebo seriály. Díky velké kapacitě paměti (4, 8 GB) není problém do telefonu uložit i několikahodinový film. Pokud se k tomu tedy odhodláte, jistě Vás napadne pár otázek. V jakém programu tak učinit? Jaký použít kodek, jaké rozlišení a bitrate? Odpovědi na tyto otázky spolu s podrobným návodem naleznete v tomto článku.

Ze všeho nejdříve mi dovolte shrnout pár faktů o samotném telefonu. Počet bodů tvořících displej je 320 v horizontální rovině a 480 ve vertíkální. Přesně tyto hodnoty budou výchozí pro naše video. A jaké kodeky náš telefon zvládá? Jsou to H.264 (do 1.5 Mbps) a MPEG-4 (do 2.5 Mbps). Který z nich tedy vybrat? Pochopitelně ten lepší, že. A to je právě prvně jmenovaný, neboť při stejném bitovém toku poskytuje kvalitnější obraz.

Programů na převod videa z běžných formátů, jako jsou divX, Xvid, MPEG-2 a další, existuje celá řada. My se ale v dnešním článku budeme věnovat pouze jednomu. A tím je Cucusoft iPod Video Converter Suite, který je díky uživatelsky přívětivému prostředí vhodný takřka pro každého. Podrobné inormace o něm naleznete na stránkách výrobce, kde je možné si stáhnout trial verzi, nebo si koupit verzi plnou. Trial verze programu způsobí, u Vámi zdekodovaných videí to, že uprostřed obrazu bude bílý nápis Trial Version, což nepůsobí zrovna nejlépe. Proto není na škodu si program zakoupit, cena není nikterak přemrštěná. A nyní již vesele do převodu videí.

Jelikož vlastním verzi, která ještě obsahuje DVD konvertor, tak na úvodní obrazovce vyberu volbu ,,Video"

Bohužel se obrázek nepodařilo načíst.

Pak vpravo nahoře clinu na ,,Open File" a vyberu si soubor, se kterým budu pracovat.

Bohužel se obrázek nepodařilo načíst.

Dále vybereme nastavení pro kódování. Všimněte si, že se nemusí nic nastavovat, prostě se jen vybere předdefinované nastavení.

Bohužel se obrázek nepodařilo načíst.

Dále se u nabídky ,,Output" dá tlačítkem se třemi tečkami vybrat složka, kam bude zkonvertované video uloženo. Výchozí nastavení je právě c:\\ConverterOutput. Nakonec stačí kliknout na ,,Convert" a už se převádí. Po převodu Vám program nabídne, že otevře složku s uloženým videem.

Bohužel se obrázek nepodařilo načíst.

Nakonec už stačí jen video dostat do iTunes, pokud jej ještě nemáte, stahujte zde. Po spuštění vyberte v levém sloupci nahoře ,,Movies" a pak ,,File/Add Folder to Library", kde nalistujete adresář s uloženým(i) videem.

Bohužel se obrázek nepodařilo načíst.

Nakonec se jen připojí iPhone a v iTunes se dá ,,File/Sync iPod". Příjemnou zábavu.

0 komentářů shlédnuto 4188x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art