iPhone „... to be or not to be“

05.03.2008   Autor: Julek

aneb trápení našeho uživatele Markor s iPhonem.. Ne každý iPhone je dokonalost sama ..

iPhone „… to be or not to be“

JAK TO ZAČALO Již zkraje roku 2007 jsem bedlivě sledoval zprávy o chystaném revolučním telefonu od Applu. V červnu 2007 byl na krámě a já to vydržel do července než jsem při jednom předvádění internetshopingu kamarádovi neváhal hodit 400GBP na ebay.co.uk, na novej iPhone, kterej končil za 15min. V té době se prodávali za 400–450GBP a v krámě ze 500USD. Vypnul jsem počítač a šel domů. Překvapením bylo, když mi pípnul mail, že sem aukci vyhrál. Podotýkám, že to bylo v červenci a žádnej unlock ještě neexistoval. Koupenej iPhone jsem poslal ke strýci v Londýně, kam dorazil za 3dny a nezbylo než se na něj koukat. Moje taktika byla, že až bude unlock, tak bude hardwarovej a zvládnou ho dřív v Anglii než v Praze. Čas běžel, celej srpen jsem byl v cizině a při návratu v září mi udělal radost GEOHOT a pak i iPhonseSimFree. Koupil jsem si IPSF za 45USD a nechal strýčka unlockovat. Nepovedlo se. Tak jsem iPhone nechal poslat do Prahy kam dorazil 24.9.2007. Sednul jsem a začal. Výsledek zde: http://www.youtube.com/watch?…

KDYŽ SE UCHO UTRHNE Jako šťastnej jedinej majitel iPhonu široko daleko jsem ho všem ukázal a začal do něj rvát všechny možný aplikace, který jen někde vykoukly. Pak jsem zkoušel tvořit českou klávesnici přes návod chlapíků z Ruska, ale přestalo mě to bavit. Přepisování zdrojáků bylo zdlouhavé. Ale víc a víc sem se hrabal ve všech těch souborech a aplikacích a plistech modech a chmodech atd. aniž bych pořádně věděl co dělám. iPhone pro mě otevřel bránu hackingového vesmíru. Zkoušel jsem prostě všechno včetně strašně komplikovaného iPhone jako modem pro PC (říjen 2007). Bylo to plodné období beze spánku, ale to ještě plodnější mělo teprve přijít. Někdy v říjnu, cca měsíc po zprovoznění iPhonu mi naskočil místo signálu NO SERVICE. Co to je se dočtete tady: http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?… a uvidíte tady: http://www.youtube.com/watch?…

Prostě telefon přestal chytat signál, čili z něj byl skvělej wifi tablet, databanka a ipod. Rozjel jsem záchrannou akci, která měla své světlé i temné okamžiky. Začal jsem být odborníkem na všechny typy unlocků, jailbreaků. Bombardoval jsem IPSF a různá fóra, založil svoje vlastní a spojil se stovkama stejně postiženejch lidí. Vypadalo to, že na mě došáhla prodloužená ruka Steva Jobse a rozhodla se mi iPhone znepříjemnit. Pátrání po řešení a hlavně nové firmwary a nové unlocky pomohly, že jsem telefon tu a tam rozchodil na 1–5týdnů, ale po každé návratu NO SERVICU, jsem s tím strávil 2–3dny než se dalo opět telefonovat. Někdy stačilo nechat iPhone ležet týden v šuplíku a naskočil. Na vánoce to bylo naposled, kdy jsem neúspěšně bojoval. Pak jsem si hodně sliboval z iphone srazu, kde jsem obešel pár hodných a věřících kolegů, kteří mi nakonec stejně nepomohli. V lednu jsem nechal iPhone 14dní u machrů co opravili „všechno“, ale dostal jsem telefon s nainstalovaným Ziphonem, vydržel 1den a byl jsem zpátky v NO SERVICU.

TONOUCÍ SE STÉBLA CHYTÁ Tak jsem ten iKrám nechal ležet a po měsíci jsem se v něm pořádně zavrtal. Důvodem byl poškozenej simtray, kterej sem pochroumal při pokusech o zlepšení kontaktu simky. Takhle to vypadalo: http://www.partproduction.cz/…ne/rozborka/ Bohužel bez úspěchu NO SERICE pokračoval, v té době bylo na světě už tolik aplikací unlocků, firmwary 1.1.4, 1.2.0 na cestě, ohlášenej 3G na červen. Neměl jsem co ztratit. Naučil jsem se rozebrat a složit iPhone a to se mi ještě mělo hodit.

REINKARNACE Po dalším neúspěchu jsem se vrátil tam, kde to začalo – na ebay. K mému překvapení jsem tam našel comboard+baterku za 45USD+15USD poštovné. Přišel 29.4.2008, téměř přesně po 7měsících po prvním nákupu. Profesionálně jsem ho za 15minut vyměnil a telefon naskočil. MÁM SIGNÁL, TELEFONUJU. Dal jsem telefonu novou duši a naskočil. Viz: http://www.partproduction.cz/…e/rozborka2/ Obavy se potvrdili, už v červenci 2007 jsem dostal stroj s chybou. Bejt to v USA, zašel bych do krámu a dostal kus za kus, takhle jsem si užil peklíčko za všechny ty hackery a šikuly, kteří si iPhone opatřili mimo AT&T.

iPHONE ŽIJE je to sice pár dní, ale díky bezprostřednímu oživnutí po výměně comboardu jsem v klidu. Už jen s úsměvem vzpomínám, jak jsem si opatřil simky všech operátorů, abych mohl iPhone pořádně zkoušet http://www.youtube.com/watch?…. Jak, když nešel jsem pátral u lidí v T-Mobilu jestli uměj iPhony vypnout, jestli nemaj nějakej seznam od Applu. Jak jsem podkládal simku lepenkou, vlepoval podložku pod záda a comboard, vyjednával se zaručenejma opravářema za kolik mi nahrajou volně stahnutelnej soft unlock. Jak jsem se téměř zavrtal do iPhonu pájkou dle Geohotovi hardware metody. Prostě pěknej adrenalin. A tak díky všem z www.forum.iphone.cz a dalších zahraničních serverů, kteří mi pomohli, poradili a podpořili mě. Celou dobu iPhone poskytoval skvělé a na jiných strojích hůře dostupné služby jako ipod, video, Youtube, prohlížeč webu, počasí, kurzy, hry a teď konečně i telefonuje. Je to skvělá hračka a se 3G a GPS bude znovu to nejlepší na trhu.

Jakpak mě ta nová verze potrápí v červenci 2008?

markor 3.5.2008

0 komentářů shlédnuto 7288x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art