Internetové telefonování je poprvé v ČR dostupné z mobilních telefonů

28.06.2006   Autor: admin

Poprvé v České republice lze volat z mobilního telefonu přes internet. VOLNÝ se stal prvním telekomunikačním operátorem v České republice, který představil integrované řešení internetové a mobilní telefonie. VOLNÝ oznámil, že nabízí internetové volání se službou VOLNÝ TelefoNet na nejnovějších mobilních telefonech NOKIA řady E.

Clemens Wohlmuth, generální ředitel VOLNÝ, říká: „Internetová telefonie je obrovský fenomén. VOLNÝ má díky vyspělému technologické zázemí a řadě praktických zkušeností s VoIP službami perfektní pozici, aby ji nabídl na mobilních telefonech,“ a dodává: „Naším cílem však není konkurovat mobilním operátorům, ale chceme přinést uživatelům mobilních telefonů další užitečnou doplňkovou službu. Poprvé na českém trhu budou moci zákazníci využít výhodných vlastností a cen VoIP služby TelefoNet, a přitom si užívat komfortu a výhod mobilních přístrojů.“

VOLNÝ začal poskytovat služby internetového volání s použitím vysokorychlostního připojení a IP či klasických telefonů zhruba před rokem. Doposud však na trhu chybělo multimediální zařízení, které by umožňovalo konvergovat mobilní a pevnou telefonní linku.

„Jsem velice rád, že jsme mohli spolupracovat s jedničkou na trhu, společností NOKIA, abychom zákazníkům zpřístupnili VoIP službu TelefoNet na prvních duálních mobilních telefonech NOKIA s integrovaným Wi-Fi přístupem. Vyvinuli jsme řešení, které umožňuje uživatelům volat jak přes VoIP službu TelefoNet připojenou přes Wi-Fi, tak přes jejich mobilního operátora prostřednictvím klasické GSM sítě,“ upřesňuje Clemens Wohlmuth.

Hlavní výhoda internetové volání z mobilních telefonů je zřejmá: uživatelé totiž mohou volat v rámci sítě VOLNÝ zcela zdarma. A to bez ohledu na to, zda volají z České republiky nebo z ciziny, nebo dokonce jakého mobilního operátora používají.

Zákazníci mohou také zdarma volat na pevné linky po celé ČR, pokud zvolí pevný měsíční paušál 399 Kč (domácnosti) nebo 699 Kč (firmy). V případě, že si vyberou tarif bez paušálu, platí pouze provolané minuty za vysoce výhodné minutové sazby. To platí i v případě, že se připojí ke službě internetového volání přes Wi-Fi kdekoliv na světě.

Uživatelé získají také řadu výhod a úspor při volání v zahraničí: neplatí žádné roamingové poplatky při volání přes internet z nebo na jiný mobilní telefon, a minutové sazby začínají již na 99 hal. za minutu. Neplatí zároveň žádné roamingové poplatky za příchozí hovory. NOKIA telefony řady E jsou prvními mobilními telefony, které podporují VoIP služby přes Wi-Fi.

Vynikající nástroj pro byznys

První mobilní telefony podporující tyto služby jsou zařízení NOKIA řady E, nabízené jako „mobilní telefony pro manažery“. Řada zahrnuje pokročilé telefony E60 a E61, které jsou navržené tak, aby odpovídaly veškerým požadavkům pracujících manažerů a manažerek.

VOLNÝ TelefoNet s mobilními telefony NOKIA E je výborným řešením spojujícím mobilní a internetovou komunikaci pro jednotlivce i firmy, kteří chtějí využívat pevnou linku mimo domov či kancelář. Řešení mobilní kanceláře je vhodné také jako součást komplexních řešení komunikační infrastruktury ve velkých firmách.

Pokrytí Wi-Fi se rozrůstá

Wi-Fi sítě bývají dostupné v business centrech a kancelářích, aby se zaměstnanci mohli připojit se svými notebooky nebo bezdrátovými Wi Fi telefony k internetu. Lokality s bezplatným pokrytím Wi Fi signálem je možné velmi často najít na veřejných místech s vysokou koncentrací populace, jako jsou kavárny, restaurace, hotely, letiště, nákupní centra, školy.

Jak řešení funguje

V místech s Wi-Fi pokrytím se telefony NOKIA s aplikací VOLNÝ TelefoNet automaticky připojí k Wi-Fi síti. Uživatelé jsou pak dosažitelní na čísle své pevné linky a mohou volat zdarma do své kanceláře přes internet. Pokud nemají Wi-Fi pokrytí, jednoduše přes samoobslužný web http://podpora.volny.cz si nastaví automatické přesměrování volání buď do hlasové schránky nebo na jakékoliv jiné číslo pevné či mobilní linky.

Pro více informací navštivte http://mobile.volny.cz.

0 komentářů shlédnuto 7695x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art