Buďte online i v zahraničí. Kolik zaplatíte za mobilní připojení ve světě?

01.02.2017   Autor: admin

Chystáte se do zahraničí a chcete být stále online? Nemáte ale ani nejmenší tušení, na kolik vás může vyjít připojení k internetu v cizině? Bojíte se, že budete zbytečně platit vysoké poplatky?

Jestliže vyrážíte do zahraničí a máte obavy, že za internet v mobilu zaplatíte majlant, pak pro vás máme dobrou zprávu. Ceny za datové balíčky v jednotlivých zónách vás rozhodně nezruinují. Navíc pro vás máme i radu, jak vypnout internet v mobilu, díky čemuž se nebudete muset obávat nechtěného zapnutí mobilních dat.

Wi-Fi není jediným možným připojením v cizině

Připojit k internetu se můžete v zahraničí, buď přes Wi-Fi síť, nebo přes data. První zmiňovaná možnost je na mnoha veřejných místech zdarma. Nevýhodou je, že Wi-Fi připojení nemusíte chytnout vždy a všude.

Mnohem lepší variantou je využití mobilních dat. Těch zaplatíte buď jen tolik, kolik jich skutečně spotřebujete, nebo si můžete sjednat jeden z výhodných datových balíčků. Důležitou podmínkou je aktivovaný roaming.

Pokud víte, že se budete denně připojovat na internet v zahraničí, rozhodně na datové balíčky vsaďte. A z jakých konkrétních lze u velké trojky poskytovatelů vybírat?

Přehled datových balíčků od O2

Pozn.: Do balíčků Evropa patří země EU včetně Švýcarska, Norska, Lichtenštejnska a Islandu.

Přehled datových balíčků od T-Mobile

T-Mobile svým zákazníkům nabízí 40MB datový balíček na den za 49 Kč, dále 200 MB dat za 199 Kč a 500 MB dat za 399 Kč. Datové balíčky jsou určeny pro využívání mobilního internetu v Evropě. Díky této atraktivní nabídce můžete surfovat výhodněji než s EU regulací.

Přehled datových balíčků od Vodafone

Pozn.: Za každý další 1 MB navíc zaplatíte 1,66 Kč v zóně 1 a 30 Kč v zóně 2 a 3.

Jestliže víte, že mobilní internet v cizině nevyužijete, pak by vás mělo zajímat, kolik zaplatíte například za rychlé zjištění spojů, rezervaci letenky či přečtení zpráv. V zóně 1 platí EU regulace v podobě 1 MB za cca 1,63 Kč. V zóně 2 zaplatíte za 1 MB zhruba 200 Kč a v zóně 3 si mobilní operátoři účtují až 360 Kč za 1 MB.

Lze mobilní data v telefonu vypnout?

Abyste předešli nechtěnému zapnutí dat, je možné si internet v mobilu vypnout. Využít k tomu můžete dva způsoby:

1. způsob - V nastavení telefonu v sekci bezdrátového připojení k síti si vypněte datové připojení. Pro opětovnou aktivaci mobilních dat datové připojení znovu zapněte.

2. způsob - V nastavení telefonu změňte přístupový bod (APN) k internetu. Pro opětovnou aktivaci mobilních dat si přístupový bod upravíte na původní.

Víte-li však, že mobilní internet v cizině nebudete vůbec využívat, můžete si ho deaktivovat na telefonní lince mobilního operátora nebo online v samoobsluze.

0 komentářů shlédnuto 190874x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art