ASUS VP100 VoIP Gateway/Router/Firewall toto jsme hledali ?

16.06.2005   Autor: admin

Na český trh přichází novinka z dílny společnosti ASUS, kterou bych vám rád představil, zatím jsem to neměl v ruce, ale už to mám objednané :) ASUS VP100 je kompaktní VoIP gateway/router/firewall se dvěma FXS porty pro připojení dvou analogových telefonů nebo i malé pobočkové ústředny. Má implementovánu podporu Quality of Services (QoS), podporuje SIP standard a všechny běžné kodeky.

obrazekASUS VP100 má dva ethernetové porty: jeden (WAN) je určen pro připojení k jakékoliv internetové konektivitě, druhým LAN konektorem propojíte VoIP Gateway do síťové karty počítače nebo přes HUB/switch s LAN síti. Gateway si díky implementované QoS „hlídá“ přes ni procházející datový tok a dokáže si vždy vynutit datovou propustnost potřebnou pro probíhající VoIP hovor.

Velkou výhodou této Gateway je také vestavěný Firewall a integrace NAT a DHCP serveru. Připojením této Gateway tak uživatel získá nejen možnost připojení dvou analogových telefonů pro volání přes internet, ale i zabezpečení svého internetového připojení firewallem. Navíc mu tato gateway umožní (díky vestavěnému NAT a DHCP serveru) velmi jednoduše sdílet internetovou konektivitu s dalšími PC v síti bez nutnosti provozovat softwarový proxy server na jednom stále zapnutém PC. Tyto funkce tak budou velmi přínosné nejen pro uživatele připojené přes ADSL službu, ale zejména pro nasazení za kabelový modem, WiFi Access Point i pro uživatele s konektivitou rozvedenou ethernetem (Netbox apod.). Konfigurace gateway se provádí přes přehledné webové rozhraní nebo přes Telnet. Zařízení je možné umístit naležato nebo díky integrovanému stojánku i na výšku a minimalizovat tak plochu potřebnou pro umístění zařízení.

Použití pro VoIP telefonii je principiálně stejné jako u dalších VoIP produktů. Vestavěná podpora Voice-over-IP telefonie umožňuje uživateli zdarma telefonovat z běžného telefonního přístroje připojeného do FXS zdířek této Gateway jinému účastníkovi, který má rovněž VoIP zařízení (gateway nebo třeba VoIP telefon).

Podporované kodeky: G.711, G723, G.726, G.729, Dynamic Jitter Buffer

Přesměrování volaného (CFU, CFNR, CFB)

Identifikace volajícího (Caller ID)

Tak a trochu reklamy: Zařízení si můžete koupit za 2.230,– bez DPH zde.

0 komentářů shlédnuto 10414x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art